Täältä löydät tietoa resepteistä ja lääkekatosta

Toimitamme reseptilääkkeesi joustavasti ja nopeasti odottaessasi. Halutessasi voit noutaa lääkkeet myöhemmin. Meilllä on käytössä vuoronumerolaite, josta palvelemme asiakkaita saapumisjärjestyksessä. Odotusaikamme on yleensä alle kolme minuuttia.

Lääkevaihto

Onko reseptilääkkeestäsi saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävä vaihtokelpoinen valmiste? Tarkistamme aina tilanteesi, kun toimitamme lääkkeesi ja saat itse päättää vaihdetaanko lääkkeesi. Lääkevaihdon seurauksena tutun lääkkeen nimi ja ulkonäkö voivat muuttua. Voit aina kysyä neuvoja lääkevaihdosta tai muista lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme sinua mielellämme.

Voit kysyä meiltä myös kaikkien käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuudesta. Tarkistamme lääkkeiden yhteensopivuuksia Terveysportin ohjelmalla.

Kela-asiaa

Pidäthän Kela-kortin (sairausvakuutuskortin) mukanasi asioidessasi apteekissa. Kelakortti vaaditaan asiakkaan tunnistamiseksi, ja apteekki saa päivitetyt tietosi suoraan Kelasta Kela-kortilla.

Kelan kattokorvaussumma on tänä vuonna (2021) 579,78 euroa. Mikäli lääkekustannuksesi kelakorvattavien lääkkeiden osalta ylittää kyseisen summan kesken kalenterivuoden, maksat loppuvuoden lääkkeistä vain omavastuuosan 2,50 euroa lääkettä kohti. Rajan ylittyessä saat Kelalta kirjeen. Apteekki saa vastaavan tiedon Kelasta sähköisesti. Kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä Kela ei kuitenkaan korvaa, jolloin lääkkeen koko hinta on maksettava itse. Nämä lääkeostot eivät myöskään kerrytä kattokorvaussummaa.

Yhteydenotto