Palvelut

Verkkokauppa

Apteekkimme verkkokauppa sijaitsee osoitteessa www.nikkilanapteekki.fi. Voit hankkia sen kautta resepti- ja  itsehoitolääkkeitä sekä muita apteekkituotteita. Verkkokauppatilauksia toimitamme noudettavaksi noutoautomaatistamme K-Supermarket Basilikasta tai apteekistamme sekä kotiinkuljetuksella Sipoon kunnan alueelle, max. 10 km etäisyydelle Nikkilästä (5 €).

Annosjakelu

Apteekkimme on toimittanut lääkkeitä useita vuosia hoitokodeille koneellisesti annosjaeltuna. Koneellisen annosjakelun hyötyjä ovat mm. lääketurvallisuus, taloudellisuus ja kokonaislääkityksen tarkistus. Tarjoamme lääkkeiden annosjakelupalvelua niin hoitokodeille kuin yksityishenkilöillekin. Kysy lisää!

Esitelmätoiminta

Esimerkiksi potilasyhdistykset, eläkeläiskerhot ja koulut voivat pyytää apteekkimme henkilökuntaa pitämään esityksiä mm. lääkkeistä, lääkehoidoista ja farmasian maailmasta.

Avainapteekit- ja Terveydeksi-lehdet

Avainapteekit-lehti on Avainapteekkien asiakaslehti, joka jaetaan mainosjakelun yhteydessä Sipoon kunnan asukkaille. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa parittomina kuukausina. Lehteä saa myös apteekista.

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Terveydeksi!-lehti on korkeatasoinen ja Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti meiltä!

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin maksullinen lisäpalvelu. Palvelun tavoitteena on edistää asiakkaan lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu sopii etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa farmaseutti perehtyy asiakkaan koko lääkitykseen erillisen työnä, jossa arvioidaan laajasti lääkkeiden ja muiden tuotteiden yhteensopivuus. Lopuksi pidetään palaveri, jossa käydään lääkitys läpi ja annetaan kirjallinen selvitys asiakkaalle. Palvelusta voi sopia apteekissa.

Opetusapteekki

Apteekkimme toimii Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston ja farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Vuosien aikana olemme kouluttaneet runsaasti farmasian opiskelijoita käytännön apteekkityöhön.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.
Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
  • Ruiskut ja neulat erillään.
  • Elohopeakuumemittarit erillään. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Lääkkeitä voi palauttaa apteekkiimme ainoastaan hävitettäviksi. Apteekki ei lääketurvallisuussyistä voi lunastaa takaisin lääkkeitä, ei edes avaamattomia pakkauksia.

Paristot

Käytetyt kuulokojeparistot voi palauttaa apteekkiin, niin toimitamme ne kierrätykseen.

Yhteydenotto