Självvårds­produkter på Sibbo Apotek

I vårt sortiment hittar du ett omfattande utbud av självvårdsmediciner, vitaminer, plåster, förbandsprodukter, bassalvor och andra hudvårdsprodukter samt mun- och tandvårdsprodukter.

En av apotekets viktigaste uppgifter är att ge läkemedelsinformation. Vi hjälper dig gärna med allt som berör hälsa och mediciner, fråga oss gärna om råd, vi är i apoteket för din skull! Det lönar sig t.ex. att fråga om självvårds- och receptmedicinerna passar ihop för det finns vissa kombinationer som kan ge skadliga biverkningar. Även vid graviditet lönar det sig att fråga personalen vilka mediciner som är trygga att använda.

Apotekskosmetik

ACO

ACO har utvecklat produkter för alla hudtyper och alla situationer. Det finns allt från produkter för problemfri hy till produkter för personer med överskänslig hy. Även för dem som vill ha lite vardags lyx eller behöver en medicinsk produtfinns det preparat.

Avène

Den vårdande Ave-e-hudserien har utvecklats speciallt för känslig hud. Tillverkaren är franska Pierre Fabre som också är känt som ett tillförlitligt läkemedelsföretag. Alla produktaer baserar sig på Avene hälsokällvattnet. Dess hudlugnande effekt har varit känd redan sedan 1700-talet och tills i dag har det redan publicerats ca 50 kliniska undersökningar om vattnets inverkan.

Favora

Den finländska Favora hudvårdsserien passar också för känslig hud. Alla råämnen som används är rena och trygga. De innehåller varken färgämnen eller konstgjorda dofter. Favora produkterna innehåller extra mycket vårdande råämnen. Det är speciellt viktigt att rengöra den känsliga huden väl och att sedan skydda den med en fuktande och vårdande produkt. Målet är en motståndskraftig och frisk hy som står emot olika belastningar.

Louis Widmer

Louis Widmers hudvårdsprodukterna baserar sig på den nyaste dermatologiska kunskapen och kännetecknande för produkterna är deras optimala effekt och att de är vältolererade. Produkterna framställs och utvecklas i Louis Widmers egna laboratorium i samarbete med hudläkare.

Sebamed

Huden skyddas naturligt av en svag sur skyddshinna som håller huden spänstig och som reglerar dess fuktighet. Sebameds pH är samma som hudens normala pH alltså 5,5.

Vichy

Vichy är L´oreals lyxiga apotekskosmetikserie. Produkternas effekt baserar sig på källvattnet i den franska staden Vichy, som är känt för sin lugnande och stärkande effekt. Vichy produkterna är allergitestade och lämpar sig för känslig hy.

Ta kontakt